Jednoduchý recept

Srnčí ragú s povidly

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47817

Ingredience

80 g Cibule
3 ml Citronová šťáva
20 g Cukr krupice
2 g Jalovec
600 g Knedlík kynutý
40 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření celé
2 g Pepř černý celý
160 g Perník
50 g Povidla švestková
1000 g Srnčí kýta
40 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
1 g Tymián sušený
250 ml Víno červené
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 791 kcal
Kilojoule 3 308kJ
23% Sacharidy 82 g
27% Tuky 21 g
37% Sodík 741 mg
107% Bílkoviny 60 g

Srnčí ragú s povidly postup přípravy receptu:

1

Maso odblaníme, nakrájíme na nudličky, kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno.

2

V hrnci rozpustíme sádlo s máslem, přisypeme kořenovou zeleninu, cibuli, cukr a smažíme dohněda. Přidáme maso, orestujeme, okořeníme jalovcem, novým kořením, celým pepřem, tymiánem, osolíme, podlijeme vodou a za občasného podlévání dusíme téměř doměkka. Nyní přimícháme povidla, strouhaný perník, podle potřeby podlijeme, přilijeme víno, zakápneme citronovou šťávou a dodusíme.

3

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept