Brambory s bylinkovým kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s bylinkovým kořením
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47819 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
30 g | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Estragon |
1 polévková lžíce | Kerblík |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
1 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 20,8mg |
Draslík | 857,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 157,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Estragon, Kerblík, Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s bylinkovým kořením postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Uvařené scedíme, dáme stranou a udržujeme teplé. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, hned přimícháme estragon, kerblík, přisypeme kmín, zalijeme vývarem a stálým mícháním přivedeme k varu. |
3 | S připravenou zálivkou zalijeme teplé brambory, podle vlastní chuti osolíme, opepříme. Nakonec vše dobře promícháme, porcujeme na talíře a brambory podáváme. |
Poznámka
Takto připravené brambory podáváme k různým druhům pečeného masa.