Vydatné závitky z hovězího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vydatné závitky z hovězího masa
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 47866 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 kávová lžička | Hořčice |
500 g | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
2 ks | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
4 ks | Párky Frankfurtské |
2 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 256,0mg |
Draslík | 254,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Okurky nakládané, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso zadní, Mouka bezlepková, Párky Frankfurtské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vydatné závitky z hovězího masa postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, vychladlé je oloupeme a rozpůlíme. Stroužky česneku nasekáme narobno. Cibuli najemno nakrájíme. Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na větší plátky. Okurky rozkrojíme na poloviny a párky nakrájíme na menší kousky tak, aby nebyly delší než plátky masa. |
2 | Plátky masa mírně ochutíme solí a pepřem. Každý takto připravný plátek potřeme hořčicí a urovnáme na něj plátek slaniny, polovinu vejce, kousek sterilované okurky a kousek párku. Potom každý plátek zabalíme a zajistíme párátkem, kouslem špejle, nebo grilovací jehlou. Takto připravené závitky obalíme v bezlepové mouce. |
3 | Na rozpáleném oleji za stálého míchání necháme zesklovatět cibulku. Na orestovanou cibuli přidáme připravené závitky, které orestujeme ze všech stran. Po orestování závitky zalijme vodou, zaprášíme mletou paprikou a přisypeme nasekané stroužky česneku. Závitky za občasného obracení a podlévání dusíme doměkka. |
4 | Podáváme horké s vařenou rýží a zeleninovou oblohou. |