Jelení plátky na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení plátky na slanině
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 47906 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 g | Jalovec |
1000 g | Jelení kýta |
480 g | Knedlík kynutý |
80 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
12 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 894,7mg |
---|---|
Cholesterol | 201,3mg |
Draslík | 728,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 12,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Jelení kýta, Knedlík kynutý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení plátky na slanině postup přípravy receptu:
1 | Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na 6 plátků, polovinu slaniny nakrájíme na tenké plátky, polovinu na klínky a plátky masa prošpikujeme. Maso osolíme, opepříme, okořeníme drceným jalovcem, osmažíme z obou stan v pánvi na másle. |
2 | Dno pekáčku vysteleme plátky slaniny, na ně vyskládáme plátky masa, podlijeme smetanou, zalijeme máslem z pánve a dáme do trouby péct. V průběhu pečení podléváme podle potřeby vodou. |
3 | Upečené maso s omáčkou upravíme na talíře a podáváme s knedlíkem. |
Poznámka
1