Voňavá vepřová pečeně na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Voňavá vepřová pečeně na víně
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47942 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
3 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Rozmarýn sušený |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
1,2 kg | Vepřová pečeně |
0,5 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 216,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Rozmarýn sušený, Sůl, Tymián sušený, Vepřová pečeně, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Voňavá vepřová pečeně na víně postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce ho smícháme se solí, rozmarýnem a olejem. Směsí potřeme ze všech stran maso, které ponecháme vcelku. |
2 | Maso vložíme do pekáče, přilijeme půl litru vody a 15 minut pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia. |
3 | V době, kdy pečeme maso, oloupeme cibuli a rozkrájíme ji na čtvrtky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. |
4 | Do pekáče po 15 minutách pečení vedle masa rozložíme nakrájenou cibuli a mrkev, maso posypeme kmínem a tymiánem a pečeme dalších 90 minut, až je měkké. Během pečení průběžně podléváme suchým bílým vínem. |
5 | Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky. |