Smažené rybí filé s křenovou majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené rybí filé s křenovou majonézou
Smažené rybí filé s křenovou majonézou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47944 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Filé rybí |
10 g | Křen |
5 polévková lžíce | Majonéza |
15 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 128,5mg |
Draslík | 108,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 578,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Majonéza, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené rybí filé s křenovou majonézou postup přípravy receptu:
1 | Křen oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemno. |
2 | Malou část nastrouhaného křenu smícháme s rozpuštěným máslem, zbylý křen v misce smícháme s majonézou a smetanou. |
3 | Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme. |
4 | Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance. |
5 | V pánvi rozehřejeme olej, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopékáme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme, a vždy je při obracení potřeme máslem, ochuceným křenem. |
6 | Podáváme s křenovou majonézou, posypané pažitkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše. |