Nákyp květákový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp květákový
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4795 |
Ingredience
1 hrst | Hrášek |
1 ks | Květák |
5 dkg | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
4 dkg | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 dkg | Salám měkký |
1 špetka | Sůl |
10 dkg | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 189,0mg |
Draslík | 713,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 98,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Květák, Salám měkký, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp květákový postup přípravy receptu:
1 | Květák uvaříme a rozmačkáme. |
2 | Z mouky a tuku uděláme světlou jíšku, do které přiléváme mléko, až se utvoří bešamel. |
3 | Do vychladlého bešamelu vmícháme žloutky, strouhaný sýr, sůl a pepř. |
4 | Přidáme rozmačkaný květák a tuhý sníh z bílků. |
5 | Přidáme dle chuti uzeninu. |
6 | Do vymazaného pekáče nalijeme směs a půl hodiny pečeme v předehřáté troubě. |