Pomerančová bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančová bábovka
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 47960 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
250 ml | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
250 g | Solamyl - bramborový škrob |
2 g | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
20 g | Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 203,2mg |
Vláknina | 77,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej stolní, Pomerančová šťáva, Sůl, Vejce slepičí, Kypřicí prášek do pečiva, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka bezlepková, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančová bábovka postup přípravy receptu:
1 | Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr (vanilkový i krupicový) a olej vyšleháme do hustého krému. Poté smícháme bramborový škrob s práškem do pečiva, pomerančovou šťávou a špetkou soli. Potom obě připravené směsi smícháme a na závěr ušleháme tuhý sníh z bílků, který opatrně vmícháme do těsta. Vzniklé těsto vlijeme do tukem vymazané a bezlepkovou moukou vysypané pečící formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 60 minut. Bábovku podáváme vychladlou, jako pohoštění. |