Jednoduchý recept

Džem z čerstvých bezinek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 48032

Ingredience

1 kg Bezinky
400 g Cukr krystal
1 balení Petol
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 114 kcal
Kilojoule 477kJ
8% Sacharidy 29 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 0 g

Džem z čerstvých bezinek postup přípravy receptu:

1

Bezinky omyjeme, odstraníme stopky, nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou. Povaříme a poté vymačkáme v plátýnku. Můžeme také syrové dát do lisu na ovoce, kde je rozemeleme.

2

Šťávu svaříme na polovinu množství, přisypeme cukr a za občasného míchání vaříme dál, až je směs hustá jako med. Na závěr vmícháme petol a odstavíme.

3

Horký džem rozdělíme do malých skleniček, uzavřeme a uchováme na chladném a temném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept