Jednoduchý recept

Brusinkový džem s jablky a hruškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48369

Ingredience

1 kg Brusinky
1 ks Citrony
1 kg Cukr krystal
1 kg Hrušky
1 kg Jablka

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 383kJ
23% Sacharidy 84 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 1 g

Brusinkový džem s jablky a hruškami postup přípravy receptu:

1

Brusinky očistíme, důkladně propláchneme vodou, nasypeme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 10 minut. Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na čtvrtky. Přidáme k brusinkám a vaříme dalších 10 minut. Přisypeme cukr a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.

2

Do hustého džemu na závěr přidáme na kostičky pokrájený citron, několik minut vaříme a necháme vychladnout. Džem rozdělíme do skleniček, uzavřeme a uložíme na studeném a temném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept