Jednoduchý recept

Tvarohové knedlíky se švestkami pro celiatiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 48127

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr moučkový
280 g Krupice pohanková
20 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Skořice mletá
250 g Tvaroh jemný
1 ks Vejce slepičí
300 g Švestky
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 325kJ
13% Sacharidy 47 g
10% Tuky 7 g
12% Sodík 245 mg
30% Bílkoviny 17 g

Tvarohové knedlíky se švestkami pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Švestky propláchneme pod tekoucí vodou a vypeckujeme je. Z krupice, tvarohu, vajec a špetky soli vypracujeme těsto.

2

Z těsta vyválíme silnější plát, který nakrájíme na čtverce. Na tyto čtverce rozdělíme připravené švestky a čtverce zabalíme do kulatého tvaru knedlíků a prsty těsto utěsníme. Připravené knedlíky potom vložíme do vroucí osolené vody a vaříme. Když knedlíky vyplavou na povrch, jsou hotové.

3

Knedlíky podáváme horké, polité roztaveným máslem a sypané cukrem a skořicí.

Poznámka

Ovoce můžeme použít kompotované i čerstvé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept