Jednoduchý recept

Jehněčí roláda s meruňkovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 48182

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 544kJ
3% Sacharidy 10 g
54% Tuky 41 g
33% Sodík 653 mg
50% Bílkoviny 28 g

Jehněčí roláda s meruňkovou náplní postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nařízneme tak, aby vznikl pravidelný plát. Smícháme sůl s pepřem a kmínem a polovinu vetřeme do masa.

2

Do mixéru vložíme meruňky a piniové ořechy a rozmixujeme, přendáme do misky a vmícháme zbytek směsi koření, olej a strouhanku.

3

Na fólii rozložíme plátky parmské šunky tak, aby se trochu překrývaly, na šunku rozložíme maso, bohatě potřeme náplní a smotáme, upevníme fólií. Necháme hodinu uležet v lednici.

4

Uleželou roládu opatrně vyjmeme z fólie a ovážeme provázkem v malých odstupech, aby se nám nerozdělila. Na pekáči rozpálíme olej, vložíme maso a opečeme 3 minuty z každé strany. Potom vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 40 minut. Během pečení maso jednou obrátíme a podléváme výpekem. Hotové maso necháme 15 minut odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme přelité vypečenou šťávou.

Poznámka

Roláda se musí hodinu nechat uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept