Osmažený pórek se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Osmažený pórek se smetanou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 48213 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 g | Kari koření |
20 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
300 g | Pórek |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 104,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Osmažený pórek se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Pórek nakrájíme na slabší kolečka, v rendlíku rozpálíme máslo a pórek opečeme za občasného promíchání asi 5 minut dozlatova. Přidáme sůl, pepř a kari a ještě 1 minutu opékáme, nakonec vlijeme smetanu a prohřejeme, aby byl pokrm horký. Podáváme s pečivem. |