Jablka v krému - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka v krému
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4830 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
8 polévková lžíce | Cukr moučkový |
8 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Marmeláda višňová |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 318g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 61g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,6mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 208,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda višňová, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka v krému postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme a opatrně vyndáme střed, škrabkou to jde nejlépe, do každého dáme kousek másla a marmelády. |
2 | Zapékací nádobu vymažeme máslem, poklademe jablky, pocukrujeme a zapečeme. |
3 | Tuhý sníh z bílků smícháme s cukrem a pokryjeme jím jablka. |
4 | Pečeme ve vyhřáté troubě 10-15 minut. Podáváme teplé. |