Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 48322

Ingredience

240 g Cibule
200 g Játra vepřová
50 g Jíška hotová světlá
1200 g Kachna divoká
4 g Koření Zvěřina
1 g Majoránka
30 ml Mléko polotučné
40 g Máslo čerstvé
30 g Okurky nakládané
20 ml Olej rostlinný
2 g Pepř černý mletý
600 g Rýže dušená
50 g Slanina vepřová
120 ml Smetana 33% (šlehačka)
60 g Strouhanka
15 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
600 ml Vývar drůbeží
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 796 kcal
Kilojoule 3 330kJ
11% Sacharidy 40 g
45% Tuky 34 g
83% Sodík 2 g
100% Bílkoviny 56 g

Roláda z divoké kachny postup přípravy receptu:

1

Vykuchanou a očištěnou kachnu nařízneme podél celé páteře a opatrně vykostíme. Dvě cibule nakrájíme nadrobno, třetí rozčtvrtíme, kyslelou okurku nastrouháme nahrubo, slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Vepřová játra se čtvrtkami cibule umeleme na masovém strojku.

2

V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme jednu drobnou cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme umletá játra, krátce orestujeme a stáhneme z ohně. Přidáme strouhanku namočenou v mléce, vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a důkladně promícháme. Vykoštěné maso rozložíme na stůl, osolíme, posypeme kořením na zvěřinu, potřeme játrovou nádivkou, zavineme do rolády, celou roládu zabalíme do olejem potřeného alobalu, vložíme do trouby a pečeme 45 až 50 minut.

3

Roládu rozbalíme, v pekáčku na másle osmahneme druhou drobnou cibuli, přiložíme roládu, podlijeme troškou vývaru a dáme do trouby péct. Pečeme asi 15 minut, jen co se utvoří kůrčička na roládě. Dolijeme vývar, zahustíme světlou jíškou, zjemníme smetanou, přisypeme strouhanou okurku a ještě krátce povaříme.

4

Roládu nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, přelijeme omáčkou z pekáčku a podáváme s dušenou rýží nebo knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept