Srnčí pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí pomazánka
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 48359 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
200 g | Cibule |
40 g | Hořčice |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Okurky nakládané |
40 g | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
400 g | Srnčí maso |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 66,0mg |
Draslík | 352,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 22,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Srnčí odřezky nakrájíme na malé kousky, cibuli nadrobno, slaninu na drobné kostičky. V pekáčku na oleji zpěníme 2/3 cibule, přisypeme slaninu, osmahneme, podlijeme troškou vody, přidáme kousky srnčího masa, osolíme, opepříme, pekáč vložíme do trouby a pečeme doměkka. Po vychladnutí vše umeleme na masovém strojku, vložíme do misky, přisypeme zbytek cibule, přidáme máslo, hořčici, podle chuti dosolíme a důkladně promícháme. |
2 | Pomazánku mažeme na chleba a zdobíme plátky kyselé okurky. |