Koblížky z odpalovaného těsta s tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koblížky z odpalovaného těsta s tofu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48404 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 dl | Olej slunečnicový |
400 g | Sýr sójový - Tofu |
Těsto | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 852,5mg |
---|---|
Cholesterol | 321,7mg |
Draslík | 115,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 353,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr sójový - Tofu, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koblížky z odpalovaného těsta s tofu postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme těsto: do rendlíku dáme vařit 2 dl vody se 2 špetkami soli a 50 g másla. Jakmile začne voda vřít, vsypeme mouku a za stálého míchání vaříme do doby, kdy už se nebude lepit těsto ani na vařečku, ani na stěny rendlíku. Rendlík odstavíme z plotny, když bude těsto trochu vychladlé, postupně vmícháme 5 vajec. Dochutíme solí, pepřem, vmícháme omytou, drobně pokrájenou petrželku a na malé kostičky nakrájený tofu sýr. |
2 | Ve woku rozpálíme olej. Lžicí vykrajujeme těsto, pomocí druhé lžíce ho formujeme na malé oválky a vkládáme do rozpáleného tuku. Smažíme z každé strany do zlatova. |