Papriky plněné rýží se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky plněné rýží se šunkou
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 100 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48413 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 g | Mozzarella |
4 ks | Paprika červená |
4 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
100 g | Rýže loupaná |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
250 g | Šunka dušená |
1 ks | Vejce slepičí |
2,5 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 115,7mg |
Draslík | 457,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 223,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika červená, Paprika žlutá, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mozzarella, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky plněné rýží se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Rýži vaříme v osolené vodě 10 minut. |
2 | Z paprik odkrojíme horní část i se stonkem, odstraníme jádřince, papriky opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat, vnitřek osolíme. |
3 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. Petržel opláchneme vodou, necháme okapat a nasekáme na jemno. Mozzarellu a šunku pokrájíme na malé kousky. |
4 | Uvařenou rýži necháme v sítu okapat, poté v míse smícháme s nakrájenou cibulí, petrželkou, Mozzarelou a šunkou. Směs opepříme, osolíme, přidáme vejce a důkladně promícháme. Rýžovou směsí naplnéme připravené papriky. |
5 | Máslo rozehřejeme v hrnci, papriky na něm krátce osmažíme. Potom přilijeme vývar, papriky zakryjeme odkrojenou horní částí, pod pokličkou na mírném ohni dušíme 40 minut. Papriky vyjmeme, do omáčky vmícháme rajčatový protlak, smetanu, dochutíme pepřem a solí, krátce prohřejeme. |
6 | Do talíře nalijeme omáčku, na ni papriky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.