Jednoduchý recept

Nákyp z kedluben a mletého masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48432

Ingredience

4 plátek Chléb toastový
2 ks Cibule
250 g Hovězí maso mleté
3 ks Kedlubna
2 polévková lžíce Mandle
1 dl Mléko polotučné
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso mleté
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 679 kcal
Kilojoule 2 841kJ
11% Sacharidy 39 g
55% Tuky 41 g
26% Sodík 518 mg
70% Bílkoviny 40 g

Nákyp z kedluben a mletého masa postup přípravy receptu:

1

Toustový chléb nakrájíme na kousky, zalijeme v míse mlékem.

2

Kedlubny oloupeme, pokrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme na jemno. Petrželku opláchneme pod studenou vodou a na jemno nasekáme. Mandle spaříme, oloupeme a rozkrájíme na tenké lupínky.

3

V hrnci rozpustíme lžíci másla, krátce na ní osmažíme pokrájené kedlubny, cibuli a česnek. Přilijeme půl deci vody, opepříme, osolíme, přikryté pokličkou necháme 5 minut vařit. Uvařenou zeleninu slijeme, necháme v sítu okapat.

4

V míse smícháme namočený chléb, mleté maso, nakrájenou petrželku, vejce a rajčatový protlak. Směs dochutíme paprikou, pepřem a solí.

5

Zeleninu i masovou směs promícháme, rozložíme v žáruvzdorné zapékací míse, nahoru nakrájíme máslo a nasypeme mandlové lupínky.

6

Nákyp pečeme přibližně 30 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept