Recept

Těstoviny sedanini s lanýžovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 48505

Ingredience

80 g Krevety tygří - loupané
5 g Lanýž
20 g Lanýžová salsa
24 ml Olej lanýžový
40 g Olivy zelené
60 g Olivy černé
30 g Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
150 g Těstoviny Sedanini
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 1 999kJ
17% Sacharidy 60 g
28% Tuky 21 g
74% Sodík 1 g
35% Bílkoviny 20 g

Těstoviny sedanini s lanýžovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny podle návodu na sáčku. Potom je scedíme a necháme okapat. Do malého kastrůlku nalijeme vodu, vložíme krevety a uvaříme je. Scedíme a necháme také okapat. Zelené a černé olivy nakrájíme na kolečka a petrželovou nať nasekáme.

2

Ve větší pánvi rozehřejeme lanýžový olej, přidáme připravené olivy, uvařené krevety a chvilku za stálého míchání restujeme. Přimícháme lanýžovou salsu, podle chuti dochutíme pravým jemně nastrouhaným lanýžem a zamícháme. Nakonec do směsi vmícháme uvařené těstoviny, dobře promícháme a odstavíme z ohně.

3

Hotové těstoviny rozložíme na teplé talíře podle porcí. Každou porci jemně posypeme nasekanou petrželovou natí a jídlo podáváme.

Poznámka

Těstoviny podáváme jako hlavní teplé jídlo. Zvlášť můžeme přidat čerstvou zeleninu. Lanýžovou salsu můžeme nahradit lanýžovou pastou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept