Polníčkový salát s melounem a kuřecími masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polníčkový salát s melounem a kuřecími masem
Polníčkový salát s melounem a kuřecími masem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48517 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 ks | Cibule lahůdková |
400 g | Kuřecí prsa |
0,5 ks | Meloun Cantaloupe |
0,5 ks | Meloun cukrový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
400 g | Salát Polníček |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Medový dresing | |
---|---|
0,5 dl | Likér melounový - Midori |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej dýňový |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 581,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 888,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Med včelí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Kuřecí prsa, Meloun Cantaloupe, Meloun cukrový, Pepř černý mletý, Salát Polníček, Likér melounový - Midori, Olej dýňový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polníčkový salát s melounem a kuřecími masem postup přípravy receptu:
1 | Pečené kuřecí maso (prsa bez kůže) nakrájíme na plátky. Salát polníček omyjeme, necháme okapat a dáme do mísy. Omyjeme a osušíme malá zralá rajčata, rozčtvrtíme je, odkrojíme okolí stopek a dáme do druhé mísy. Lahůdkovou cibulku omyjeme, nakrájíme na kroužky a přidáme k rajčatům. Rajčata s cibulkou osolíme, opepříme, promícháme a přidáme k salátu. |
2 | Medový a cantalupský meloun omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Z melounů odstraníme zrníčka a vlákna. Kulatým speciálním vykraječem z dužiny vykrojíme kuličky, šťávu z melounů zachytíme do misky. |
3 | Připravíme medový dresing: k zachycené šťávě z melounů přidáme likér, med, olej a bílé víno. Dresing dobře promícháme. |
4 | Salát s rajčaty rozložíme na talíře, ozdobíme melounovými kuličkami, kuřecími plátky, vše polijeme dresingem a servírujeme. |