Čokoládová roláda s brandy a vanilkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládová roláda s brandy a vanilkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 48611 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
20 ml | Brandy |
9 polévková lžíce | Čokoláda mléčná |
150 g | Cukr moučkový |
6 polévková lžíce | Kakao |
20 g | Máslo čerstvé |
75 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Vanilka mletá |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 195,7mg |
Draslík | 151,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda mléčná, Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy, Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládová roláda s brandy a vanilkou postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme vejce se 70 g cukru. Směs následně šleháme elektrickým šlehačem cca 3 minuty, dokud není velmi hustá. Do mísy poté přidáme mouku a 1/2 kakaa. Opatrně vše zamícháme, aby ingredience byly rovnoměrně rozmíchány. |
2 | Plech na pečení vyložíme pečícím papírem a vylijeme připraveným těstem. Pečeme 8-10 minut při teplotě 220°C. Těsto by poté mělo být pevné, avšak nesmí být tvrdé uvnitř. |
3 | Mezitím, co se nám těsto peče, si stranou v kastrůlku smícháme zbytek kakaa, čokoládu, vodu a 80 g cukru. Směs přivedeme k varu a 2 minuty povaříme. Poté přidáme brandy, vanilku a máslo. Necháme v teple, aby nám sirup nevychladl. |
4 | Vyndáme plech z trouby a obsah vyklopíme i s pečícím papírem. Ten následně sloupneme a odřízneme tvrdé okraje. Upečené těsto nařízneme na několika místech, avšak nesmíme těsto proříznout skrz. Navrch nalijeme připravený, teplý sirup a rovnoměrně ho rozetřeme. |
5 | Těsto začneme rolovat. Pokud se nám to nebude dařit, můžeme těsto rozkrojit na několik menších kusů. Po zabalení držíme tvar cca 1 minutu, aby si těsto tvar "zapamatovalo". Popřípadě můžeme použít párátka. |