Kuřecí prsa pečená na víně s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa pečená na víně s fazolemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48670 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 hrst | Bazalka |
200 g | Fazole bílé sterilované |
400 g | Kuřecí prsa |
150 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Šalvěj sušená |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
2 polévková lžíce | Sýr krémový |
0,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 141,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Fazole bílé sterilované, Rajčata, Šalotka, Sůl, Sýr krémový, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šalvěj sušená, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa pečená na víně s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, ostrým nožem v každém vyřízneme napříč kapsu. |
2 | Mozzarellu nakrájíme na plátky, posypeme šalvějí a vložíme do kapsy v mase. Maso opepříme, osolíme, obalíme parmskou šunkou a zajistíme párátky. |
3 | Připravená prsa dáme do zapékací mísy, zalijeme bílým vínem a necháme péct 30 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů. |
4 | Šalotku oloupeme, nasekáme na jemno. Rajčata krátce spaříme horkou vodou, ochladíme, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na malé kousky. Sterilované fazole slijeme, opláchneme pod studenou vodou, necháme v sítu okapat, bazalku opláchneme studenou vodou, okapanou na jemno nasekáme. |
5 | V pánvi rozehřejeme olej, na něm krátce osmažíme šalotku, přidáme rajčata s octem, promícháme a vaříme 5 minut, až směs zhoustne. Následně do pánve přidáme fazole, vše důkladně promícháme, dochutíme pepřem, solí a necháme prohřát. |
6 | Upečená kuřecí prsa vyjmeme z mísy, zabalíme do alobalu, uložíme v teple. Vinný nálev přecedíme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, až se polovina odpaří. Přidáme bazalku, sýr, promícháme a vše smícháme s fazolovou směsí v pánvi. |
7 | Fazole s plněnými kuřecími prsíčky rozdělíme na porce na servírovací talíře a podáváme. |