Salámová hnízdečka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salámová hnízdečka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 4868 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 ml | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pažitka |
200 g | Salám měkký |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 910,5mg |
---|---|
Cholesterol | 277,6mg |
Draslík | 223,8mg |
Vláknina | 112,4mg |
Vitamín A | 374,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Paprika mletá sladká, Pažitka, Salám měkký, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Salámová hnízdečka postup přípravy receptu:
1 | Neoloupaný salám nakrájíme na plátky asi 7 mm silné. |
2 | Krátce opečeme po obou stranách až se salám zkroutí do tvaru mističky. |
3 | Do každé vyklepneme vejce, osolíme bílek a žloutek posypeme paprikou a pažitkou. |
4 | Naplněná hnízda dáme do zapékací nádoby a zapékáme v předehřáté troubě až jsou vejce hotová. |
Poznámka
Podáváme s pečivem.