Recept

Kuře s ústřicovou omáčkou GAKARI

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 48687

Ingredience

3 ks Chilli paprička
1 ks Citronová tráva
1 polévková lžíce Kari koření
1 l Kokosové mléko
1 kávová lžička Koření pěti vůní
1,5 kg Kuře
40 ml Olej sezamový
70 ml Olej slunečnicový
24 ml Omáčka rybí
50 ml Omáčka ústřicová
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

82% Kalorie 1,609 kcal
Kilojoule 6 734kJ
9% Sacharidy 34 g
174% Tuky 131 g
54% Sodík 1 g
134% Bílkoviny 75 g

Kuře s ústřicovou omáčkou GAKARI postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci rozpálíme olej, orestujeme nakrájenou citrónovou trávu. Přidáme chilli papričky nakrájené na plátky, přimícháme kari koření spolu s kořením five spice. Vše orestujeme 4 minuty, do hrnce dáme kuřecí maso nakrájené na kousky, zalijeme vodou, zamícháme a restujeme ještě 15 minut. Když se jídlo připaluje, tak už nepodléváme, ale jen seškrabujeme, aby vynikla pravá chuť kari koření.

2

Všechny suroviny zalijeme kokosovým mlékem, ústřicovou a rybí omáčkou a pod poklici na mírném ohni povaříme přibližně 80 minut. Těsně před dokončením vaření do omáčky vlijeme sezamový olej a povaříme nejdéle 2 minuty.

3

Hotové jídlo necháme pod poklici 2 minuty odpočinout a potom porcujeme.

Poznámka

Gakari podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept