Jednoduchý recept

Krémová polévka z brambor a pórku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48694

Ingredience

250 g Brambory
25 g Máslo čerstvé
5 g Pažitka
2 g Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
250 g Pórek
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
8 g Sůl
1000 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 208 kcal
Kilojoule 871kJ
5% Sacharidy 19 g
18% Tuky 13 g
40% Sodík 805 mg
7% Bílkoviny 4 g

Krémová polévka z brambor a pórku postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, pažitku s petrželkou posekáme na jemno. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme brambory s pórkem, orestujeme, zalijeme vroucí vodou a vaříme 15 minut do měkka. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, ještě přibližně 5 minut povaříme. Následně polévku tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka, vychladíme, rozlijeme do polévkových misek, posypeme směsí pažitky a petrželky.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept