Závitky z pórku a šunky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z pórku a šunky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48706 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka uzená |
50 g | Sýr Feta |
1 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 9,4mg |
Draslík | 821,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,2mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Šunka uzená, Sýr Feta, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z pórku a šunky postup přípravy receptu:
1 | Pórek omyjeme, nařízneme ho na délku a 6 větších listů oddělíme. Zbytek nakrájíme na plátky. Listy dáme na chvilku do vařící osolené vody. Když změknou, necháme je okapat a rozložíme na pracovní plochu. |
2 | Pažitky omyjeme, vyjmeme 12 až 18 silnějších a delších stébel, zbytek nasekáme na jemno. Sýr nastrouháme. |
3 | Na list pórku dáme plátek šunky a na ni sýr. Pórek stočíme do ruličky a převážeme 2 až 3 stébly pažitky. Závitky naskládáme do žáruvzdorné zapékací mísy. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájený pórek, pak přilijeme vývar, dochutíme octem, pepřem a solí a necháme krátce vařit. Pórek z pánve pak rozložíme okolo závitků v míse a přilijeme do ní i vývar. |
5 | Zapékací mísu dáme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů Celsia a závitky v ní pečeme dozlatova. |
6 | Upečené závitky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Místo zeleninového vývaru můžeme použít vývar hovězí, případně vývar z Masoxu.