Chléb z bezlepkové mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb z bezlepkové mouky
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 48710 |
Ingredience
1 hrst | Burisony |
1 kávová lžička | Chlebové koření hrubě mleté bio |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Droždí sušené |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
225 ml | Mléko polotučné |
0,5 kg | Mouka bezlepková |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Semínka slunečnicová loupaná |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
225 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 112g |
---|---|
Cholesterol | 100,9mg |
Draslík | 123,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 155,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Burisony, Cukr krupice, Droždí sušené, Kmín celý, Olej stolní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka bezlepková, Ocet kvasný lihový, Semínka slunečnicová loupaná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chlebové koření hrubě mleté bio nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb z bezlepkové mouky postup přípravy receptu:
1 | Do mouky prosejeme droždí, vsypeme cukr, rýžové burisony |
2 | a chlebové koření, špetku soli s vodou, mlékem, octem a olejem vypracujeme do hladkého těsta. Těsto necháme na teplém místě vykynout. Z vykynutého těsta vytvoříme bochánky ve tvaru chleba které potřeme vaječným žloutkem a posypeme slunečnicovými semínky, solí a kmínem. |
3 | Takto připravené chlebové bochánky pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Po vychladnutí tento chléb konzumujeme jako chléb koupený. |
Poznámka
Když do těsta přidáme uvařenou strouhanou bramboru, lžíci bílého jogurtu, nebo lžíci strouhaného tvrdého sýra, chléb nám vydrží delší dobu vláčný. Před pečením můžeme chléb posypat také sezamovými nebo dýňovými semínky, nebo strouhanými ořechy.