Kuřecí játra s koňakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra s koňakem
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 48718 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
220 g | Játra kuřecí |
150 ml | Martell cognac |
2 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 189,8mg |
Draslík | 148,8mg |
Vláknina | 260,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Játra kuřecí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra s koňakem postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rozmělněný česnek asi 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla, přidáme očištěná játra a restujeme 4 minuty. |
2 | Měkká játra osolíme, opepříme a přelijeme koňakem. Krátce povaříme do odpaření tekutiny. |
3 | Krajíčky toastového chleba nasucho opečeme v pánvi. Poklademe je kuřecími játry a posypeme nasekanou petrželkou. |
4 | Podáváme jako teplý předkrm. |
Já alkohol v jídle moc nemusím, ale v tomhle případě asi udělám výjimku. Jen ten ko%nak možná nahradím něčím jiným.