Husarská svíčková s haluškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husarská svíčková s haluškami
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 4876 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
800 g | Hovězí svíčková |
40 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
180 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 191,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí svíčková, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husarská svíčková s haluškami postup přípravy receptu:
1 | Svíčkovou očistíme, osolíme, poprášíme paprikou a celou obalíme slabými plátky slaniny. Převážeme nití a necháme asi 30 minut odležet. |
2 | Nakrájenou cibuli a slaninu dáme do pekáče, přidáme kousek másla a svíčkovou na něm asi 30 minut pečeme. |
3 | Pak ji vyndáme a zbylou cibuli se slaninou podusíme dorůžova. Zalijeme 0,5 litrem kyselé smetany, ve které jsme rozmíchali 4 lžíce mouky. |
4 | Dle chuti přisolíme, povaříme do zhoustnutí a pak omáčku přecedíme. |
5 | Při podávání krájíme svíčkovou na plátky, podléváme omáčkou a přidáváme halušky tvarohem sypané. |
6 |
|
7 | Halušky |
8 | Uvaříme uzené maso, nasekáme jej nadrobno a dáme do mísy. |
9 | Z mouky a vajec vypracujeme těsto a rozválíme je v tenké placky. Z nich pak krájíme větší čtverečky. |
10 | Ve vývaru z uzeného masa uvaříme nakrájené flíčky. Scedíme je a přidáme do mísy k uzenému masu. |
11 | Přisypeme trochu mletého pepře a květu, osolíme a přilijeme rozehřáté máslo. |
12 | V mléce rozšleháme vejce, zalijeme přísady v míse a vše zamícháme. |
13 | Prohodíme hrstkou strouhané housky a vlijeme do máslem vymazaného pekáče. Necháme dorůžova upéct. |
Poznámka
Halušky: Mouka 500 g Vejce 2 Droždí Maso uzené 500 g Máslo 50 g Mléko 2.5 dl Vejce 4 Strouhanka Máslo 20 g Sůl 1 kávová lžička Pepř 0.5 kávová lžička Muškátový květ 2 špetky