Fettuccine s kuřetem – all’Ambiente - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettuccine s kuřetem – all’Ambiente
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48779 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
250 g | Cibule |
2 g | Kari koření |
700 g | Kuřecí prsa |
40 g | Limetková šťáva |
170 g | Olej olivový |
500 g | Smetana 33% (šlehačka) |
70 g | Sůl |
400 g | Sýr Parmezán |
Těsto na domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente [47088] | |
---|---|
1,4 kg | Mouka pšeničná hladká |
0,6 kg | Mouka pšeničná - Semolina |
600 g | Olej olivový |
108 g | Sůl |
432 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 206,5mg |
Draslík | 266,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 14,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Limetková šťáva, Sůl, Sýr Parmezán, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Smetana 33% (šlehačka), Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná - Semolina, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettuccine s kuřetem – all’Ambiente postup přípravy receptu:
1 | Řízky z kuřecích prsíček nakrájíme na 1cm nudličky. Posypeme je kari kořením, promastíme 70 g olivového oleje, promícháme a dáme na 1 hodinu marinovat do lednice. |
2 | Marinované maso osolíme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi s olivovým olejem tak, aby uvnitř zůstala šťavnatá. Do pánve přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, dokud cibule nezesklovatí. Zalijeme šlehačkou, přidáme většinu čerstvě nastrouhaného parmezánu a velmi krátce, jen do doby, kdy se vytvoří první bublina, povaříme. Do omáčky přilijeme limetkovou šťávu a smícháme ji s právě přecezenými těstovinami. Podáváme posypané trochou strouhaného parmezánu. |
3 | Domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente: |
4 | Obě mouky, hladkou italskou a mouku semola (nahrubo mletá tvrdozrnná pšenice), smícháme dohromady a vytvoříme kopeček, do kterého uděláme důlek. Do důlku nalijeme vejce (nejlépe pasterovaná) a vše rukama důkladně promícháme. |
5 | Těsto propracováváme rukama nejméně 30 minut, musí být hladké bez hrudek a nesmí se lepit. |
6 | Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na hodinu odpočívat do lednice. |
7 | Těsto rozválíme ho na tenké pláty, ze kterých nakrájíme široké nudle – fettuccine. Uvaříme je al dente ve vařící osolené vodě s olivovým olejem. |
Poznámka
Vodu na vaření těstovin musíme osolit tak, aby byla slaná jako konečný pokrm. Množství vody musí být vždy pětinásobkem množství těstovin. Čerstvé těstoviny nikdy po uvaření neproplachujeme vodou, ale ihned je zamícháme s omáčkou. Vaření těstovin si musíme načasovat tak, aby z vody šly těstoviny rovnou na pánvičku s omáčkou. Správně uvařené těstoviny al dente mají uvnitř malou světlou tečku. Pokud je uvaříme moc, nepojmou do sebe chuť omáčky a budou rozměklé, pokud je uvaříme málo, budou se lepit na zuby.