Jednoduchý recept

Omeleta s jablky a skořicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48791

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
70 g Cukr moučkový
0,5 kg Jablka
6,5 dl Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 734 kcal
Kilojoule 3 069kJ
32% Sacharidy 115 g
28% Tuky 21 g
7% Sodík 141 mg
42% Bílkoviny 24 g

Omeleta s jablky a skořicí postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku a sůl, metlou vmícháme vejce, mléko a 2 lžíce cukru. Zbylý cukr smícháme se skořicí.

2

Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme jádřince a dužninu nakrájíme na plátky, které ihned potřeme citronovou šťávou.

3

V pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme na něj půl centimetrovou vrstvu těsta, na těsto dáme plátky jablek a posypeme je cukrem se skořicí. Omeletu smažíme na středním ohni přibližně 2 minuty, pak ji opatrně obrátíme a smažíme další asi 2 minuty, až cukr zkaramelizuje.

4

Stejným způsobem usmažíme omelety ze všeho těsta a všech jablek.

5

Omelety podáváme teplé, přelité máslovým výpekem z pánve.

Poznámka

Pokud chceme podávat všechny omelety společně, udržujeme je v teple například v troubě, kterou vyhřejeme na 50 až 70 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept