Kompot z jeřabin, jablek a hrušek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot z jeřabin, jablek a hrušek
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48816 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kg | Cukr krystal |
1 kg | Hrušky |
1 kg | Jablka |
2 kg | Jeřabiny čerstvé |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 154,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krystal, Hrušky, Jablka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jeřabiny čerstvé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kompot z jeřabin, jablek a hrušek postup přípravy receptu:
1 | Jeřabiny otrháme, přebereme, propláchneme vodou a na sítu necháme okapat. Jablka a hrušky omyjeme, odstraníme jadřince a pokrájíme na čtvrtinky. Krátce ponoříme do vody smíchané s citronovou šťávou, aby nezměnily barvu. Scedíme a střídavě s jeřabinami rozdělíme do sklenic. |
2 | Cukr rozmícháme v 1,5 l vody, svaříme a necháme vychladnut. Poté nálevem zalijeme ovoce a sklenice uzavřeme. Narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě. |