Toast s pečeným vepřovým masem na zelném salátu s roketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toast s pečeným vepřovým masem na zelném salátu s roketou
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 48822 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 krajíc | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Roketa |
2 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
0,3 kávová lžička | Sůl |
150 g | Vepřové maso pečené |
150 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 645,7mg |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 742,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,3mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Majonéza, Šalvěj čerstvá, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Roketa, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toast s pečeným vepřovým masem na zelném salátu s roketou postup přípravy receptu:
1 | Z pečeného vepřového masa ukrojíme 3-4 plátky, posypeme najemno nasekanými listy šalvěje a nastrouhanou citrónovou kůrou. Maso zabalíme do potravinářské folie a dáme do ledničky na 1 hodinu odpočinout. |
2 | Připravíme zelný salát (coleslaw): Bílé zelí nadrobno nakrouháme, nastrouháme oloupanou mrkev a na kolečka pokrájíme cibuli. V misce smícháme majonézu se zelím, mrkví a cibulí, podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou folií a necháme asi půl hodiny rozležet. |
3 | Z tmavého celozrnného chleba ukrojíme silný krajíc, který po obou stranách ho opečeme. |
4 | Na opečený krajíc navršíme zelný salát a listy rokety, navrch položíme plátky masa, které osolíme a opepříme. |
5 | Toast pokapeme olivovým olejem a servírujeme. |