Jednoduchý recept

Koláč s hruškami na karamelu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48836

Ingredience

200 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
1 ks Hrušky
0,5 kávová lžička Kardamom
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
80 g Mouka pšeničná hladká
80 g Máslo čerstvé
100 g Solamyl - bramborový škrob
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 579kJ
17% Sacharidy 62 g
18% Tuky 13 g
1% Sodík 28 mg
7% Bílkoviny 4 g

Koláč s hruškami na karamelu postup přípravy receptu:

1

Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme je a vyřízneme jádřince.

2

V hrnci přivedeme k varu půl deci vody, rozpustíme v ní 60 gramů cukru s kardamonem a na mírném ohni cukr necháme zkaramelizovat.

3

Kulatou rozevírací dortovou formu vyložíme alobalem a ohřejeme v předehřáté troubě. Zkaramelizovaný cukr nalijeme do formy a rovnoměrně ho rozprostřeme. Na cukr položíme čtvrtky hrušek.

4

V míse smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva, zbylých 140 gramů cukru, vanilkový cukr, vejce a máslo. Směs důkladně rozmixujeme a nalijeme na hrušky do formy.

5

Troubu vyhřejeme na 190 stupňů a koláč v ní pečeme 1 hodinu. Pak formu vyjmeme z trouby a koláč v ní ještě dalších 30 minut až jednu hodinu necháme. Potom odstraníme okraj formy a koláč necháme ještě 10 až 15 minut chladnout. Potom ho přendáme na podnos a můžeme krájet na porce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept