Kompot z mišpulí s kořením a octem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot z mišpulí s kořením a octem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48997 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 ks | Citronová kůra |
2 kg | Cukr krystal |
4 ks | Hřebíček |
3 kg | Mišpule |
1 l | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Skořice celá |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 160g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 548,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krystal, Hřebíček, Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mišpule, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kompot z mišpulí s kořením a octem postup přípravy receptu:
1 | Zralé mišpule přebereme, očistíme a důkladně omyjeme. Vložíme do kastrolu, zalijeme vroucí vodou a povaříme do poloměkka. Vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Ocet vlijeme do hrnce, přidáme cukr, hřebíček, citronovou kůru a celou skořici a přivedeme k varu. Přisypeme mišpule, krátce povaříme a odstavíme. Odložíme a necháme stát 24 hodin. Poté opět několik minut vaříme a mišpule vyjmeme. Rozdělíme je do sklenic. |
3 | Nálev scedíme, přivedeme k varu a ihned jím zalijeme ovoce. Důkladně uzavřeme a zabalené v dece necháme vychladnout. Uložíme na temném a studeném místě. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na odležení - 24h.