Květák zapečený se žampiony a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák zapečený se žampiony a sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 49005 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Brambory pečené |
800 g | Květák |
60 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Petržel kudrnka |
8 g | Sůl |
60 g | Sýr Čedar |
60 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 38,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 116,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Květák, Sůl, Sýr Čedar, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák zapečený se žampiony a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Květák nařežeme na středně velké růžičky, vložíme do osolené vroucí vody a 2 minuty povaříme. Scedíme a necháme okapat. Mezitím očištěné žampiony nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, petrželku posekáme najemno. V pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme plátky žampionů, osmahneme, posypeme moukou, orestujeme, podlijeme mlékem, přimícháme sýr a odstavíme. Květák vyskládáme do zapékací misky a zalijeme mléčnou směsí z pánve. Misku dáme do vyhřáté trouby zapéct. Zapékáme asi 15 až 20 minut. |
2 | Porce zapečeného květáku upravíme na talíře a posypeme sekanou petrželkou. Jako přílohu volíme brambory na různé způsoby, napříkad pečené. |