Sýrová omeleta s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová omeleta s olivami
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 49066 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
10 g | Máslo čerstvé |
25 g | Olivy nakládané |
1 g | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
30 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 524,2mg |
Draslík | 208,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olivy nakládané, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová omeleta s olivami postup přípravy receptu:
1 | Do misky rozklepneme vejce, rozkvedláme, osolíme, opepříme, čedar nastrouháme na jemno, polovinu přimícháme k vejcím, v pánvi potřeme dno kouskem másla, nalijeme do pánve vejce se sýrem, chvilku necháme tuhnout a později za stálého pohybování pánví usmažíme omeletu. Nakládané olivy bez pecek nakrájíme na plátky, omeletu přendáme na talíř, poklademe plátky oliv, omeletu přehneme a povrch ještě posypeme zbytkem sýru. |
2 | Podáváme jako teplý předkrm nebo snídani. |