Hovězí maso vařené se zeleninou a dušeným pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso vařené se zeleninou a dušeným pórkem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 49144 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1,5 kg | Hovězí maso zadní |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
2 ks | Pórek |
400 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 217,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 135,4mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Pažitka, Pepř černý celý, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso vařené se zeleninou a dušeným pórkem postup přípravy receptu:
1 | Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na delší kousky. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Mrkev, petržel a malý celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Hovězí maso omyjeme. |
2 | Do tlakového hrnce s vodou dáme maso vcelku, nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, přidáme kuličky pepře a bobkový list, osolíme, uzavřeme a necháme hodinu vařit. |
3 | Pórek omyjeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Sterilovaná rajčata nakrájíme nadrobno. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej, na mírném ohni osmažíme nakrájený pórek, přimícháme česnek a ještě chvíli smažíme. Pak přidáme rajčata i se šťávou, opepříme a osolíme, promícháme a pod pokličkou směs dusíme 10 minut. |
5 | Uvařené maso vyjmeme, rozporcujeme na plátky, rozložíme je na talíře, přelijeme trochou vývaru, přidáme dušený pórek s rajčaty a podáváme. |