Jednoduchý recept

Lívance s kaviárem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49234

Ingredience

20 g Droždí
50 g Kaviár
125 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pohanková
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Máslo čerstvé
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
130 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 836kJ
12% Sacharidy 42 g
31% Tuky 24 g
28% Sodík 551 mg
27% Bílkoviny 15 g

Lívance s kaviárem postup přípravy receptu:

1

Droždí rozdrobíme do vlažné vody. V míse si smícháme oba druhy mouky, sůl, mléko, smetanu ke šlehání a rozpuštěné droždí, vmícháme žloutky. Necháme 30 minut kynout na teplém místě. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně zamícháme do těsta.

2

Máslo rozpálíme a osmažíme na něm menší lívance. Ty potřeme zakysanou smetanou a ozdobíme kaviárem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept