Pilaf z hovězího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilaf z hovězího masa
Pilaf z hovězího masa
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 49465 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
400 g | Hovězí maso mleté |
1 kávová lžička | Kari koření |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže Basmati |
1 špetka | Sůl |
700 ml | Vývar z hovězích kostí |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 70,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hovězí maso mleté, Kari koření, Olej rostlinný, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Rýže Basmati, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pilaf z hovězího masa postup přípravy receptu:
1 | Rýži vaříme dle návodu na obalu výrobku. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a na plátky nakrájenou cibuli lehce osmažíme spolu s prolisovaným česnekem. Přidáme zázvor, mleté maso, které co nejvíce rozdrobíme, a 300ml vývaru. |
3 | Jakmile přestane být maso syrové, přidáme uvařenou rýži, promícháme a přidáme zbytek vývaru. Vaříme dvě minuty a směs ochutíme kari kořením, chilli, solí a pepřem. Za občasného míchání vaříme, dokud se témeř všechna tekutina nevyvaří. Ihned podáváme. |