Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 49468

Ingredience

Vařené brambory
500 g Brambory
7,5 dl Voda pitná
Těsto na chleba
20 g Chlebový kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
250 g Mouka chlebová
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná
Polévka
200 g Houby čerstvé
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
2,5 dl Zakysaná smetana
Míchaná vajíčka
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 669 kcal
Kilojoule 2 800kJ
23% Sacharidy 83 g
37% Tuky 28 g
43% Sodík 867 mg
39% Bílkoviny 22 g

Kyselo ze Zdíkova postup přípravy receptu:

1

Dobře omyjeme brambory, dáme je do hrnce, zalijeme 7.5 dl vody a uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 20-25 minut. Uvařené brambory scedíme, vychladlé oloupeme a nakrájíme na kostky.

2

Do mísy dáme mouku, sůl, cukr, kmín, ocet a promícháme s 1.5 -2dl vody. Do mouky uděláme důlek, přidáme do něj chlebový kvásek a těsto důkladně promícháme. Zakryjeme čistým plátnem a necháme v teple kynout minimálně 45-50 minut.

3

Čerstvé zdravé hřiby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém houby podusíme. Zalijeme je vroucí vodou, přidáme sůl, pepř a 1/4 vykynutého chlebového těsta. Za stálého míchání necháme těsto rozvařit (přibližně 15 minut) a ke konci přilijeme zakysanou smetanu. Promícháme, krátce 1-2 minuty povaříme a hrnec s polévkou odstavíme z plotny.

4

V pánvi rozpustíme máslo, rozklepneme na ně 4 vejce, ochutíme je solí a umícháme je. Nesmí být úplně usmažená. Míchaná vajíčka rozdělíme na talíře, přidáme k nim pokrájené brambory, zalijeme je polévkou a podáváme.

Poznámka

Zbylé chlebové těsto zformujeme do malého bochánku, který dáme do pečící formy, necháme ještě 15-20 minut kynout. Chleba pomalu pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 45 minut dozlatova. Během pečení jej několikrát potřeme vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept