Švestky sterilované ve vlastní šťávě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestky sterilované ve vlastní šťávě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 49487 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1,5 kg | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
3% Kalorie 69 kcal
Kilojoule 289kJ
5% Sacharidy 17 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 235,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Švestky sterilované ve vlastní šťávě postup přípravy receptu:
1 | Použijeme zralé, ale tvrdé švestky. Důkladně je omyjeme, otrháme stopky a celé i s peckami je rozdělíme do čistých sklenic. Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 30 minut. |
2 | Po vychladutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Sterilovat můžeme také po dobu 10 minut od bodu varu.