Lívance z bramborového těsta s borůvkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance z bramborového těsta s borůvkovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 49512 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 l | Borůvky |
1,3 kg | Brambory |
120 g | Cukr moučkový |
200 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tvaroh měkký |
3 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 346,9mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Brambory, Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Solamyl, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance z bramborového těsta s borůvkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim mouku, vajíčko a sůl a promícháme. Na plech rozprostřeme pečicí papír, z těsta na něm vytvoříme placičky a ty pak upečeme ve středně vyhřáté troubě z obou stran do zlatova. |
2 | Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V hrnci rozmícháme Solamyl s trochou vody, přisypeme borůvky a cukr, promícháme a krátce povaříme. |
3 | Bramborové lívance dáváme na talíře dva až čtyři na sebe, polijeme je borůvkovou omáčkou, posypeme tvarohem a podáváme. |