Trhanec z brambor s borůvkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trhanec z brambor s borůvkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 49517 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
750 g | Brambory |
0,5 l | Kompot borůvkový |
125 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 222,6mg |
Draslík | 893,7mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 261,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kompot borůvkový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trhanec z brambor s borůvkami postup přípravy receptu:
1 | Borůvky z kompotu slijeme a necháme v cedníku okapat. |
2 | Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme doměkka, horké oloupeme, nakrájíme a propasírujeme na kaši. Do vychladlých propasírovaných brambor přimícháme žloutky, podle chuti směs osolíme a pak přidáváme mouku, až vzniknou hrudky. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo, těsto na něj rozprostřeme a vařečkou nebo vidličkou ho roztrháme na kousky, které po obou stranách opečeme. |
4 | Trhanec podáváme teplý s borůvkami. |
Poznámka
Místo kompotovaných borůvek můžeme použít i borůvky čerstvé, které v misce smícháme s trochou cukru a lehce rozmačkáme.