Špenátové lívanečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové lívanečky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4953 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
200 g | Olej stolní |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 215,8mg |
Draslík | 793,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové lívanečky postup přípravy receptu:
1 | Špenát omyjeme, uvaříme a necháme okapat. Potom jej usekáme. |
2 | Máslo utřeme se žloutky, přidáme špenát, přilijeme mléko, osolíme a postupně přisypáváme polohrubou mouku, až je těsto řídké jako na lívance. |
3 | Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků a popřípadě ještě trochu mouky. Pečeme tenké lívance. |
4 | Podáváme k minutkám nebo k pečeni. |