Recept

Šťovíková smetanová polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49539

Ingredience

1 l Bujón zeleninový
5 ks Cibulka jarní
1,5 kávová lžička Cukr krupice
1,5 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
2 špetka Tymián sušený
2 špetka Šalvěj sušená
25 g Šťovík

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 127kJ
2% Sacharidy 8 g
34% Tuky 26 g
15% Sodík 295 mg
4% Bílkoviny 2 g

Šťovíková smetanová polévka postup přípravy receptu:

1

Bílé části jarních cibulek očistíme, omyjeme a drobně pokrájíme. Omyjeme 25 g šťovíkových listů a pokrájíme je na proužky.

2

V hrnci si rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájené šťovíkové listy, promícháme a krátce osmažíme, posypeme polohrubou moukou, znovu promícháme, přilijeme zeleninový bujón a polévku přivedeme k varu. Dochutíme ji solí, pepřem, sušeným tymiánem a šalvějí. Do polévky nakonec přilijeme smetanu a podle chuti můžeme polévku přisladit.

3

Vaříme asi 2 minuty, polévku dohladka rozmixujeme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou kudrnkou.

Poznámka

Ke šťovíkové polévce podáváme brambory vařené ve slupce, které oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Případně k polévce můžeme podávat krupicový svítek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept