Jednoduchý recept

Restovaná kuřecí játra s pikantní borůvkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 49551

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Játra kuřecí
1 polévková lžíce Kečup
2 polévková lžíce Kompot borůvkový
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Víno červené
1,5 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 152kJ
4% Sacharidy 15 g
9% Tuky 7 g
35% Sodík 694 mg
34% Bílkoviny 19 g

Restovaná kuřecí játra s pikantní borůvkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí játra omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.

2

V pánvi rozehřejeme olej, játra na něm zprudka orestujeme a teprve pak je opepříme a osolíme. Do pánve přisypeme nakrájenou cibuli a vše ještě chvíli smažíme. Přimícháme rajčatový protlak a kečup, přilijeme víno, přidáme worcesterovou omáčku a borůvky a na závěr ještě vývar. Vše promícháme, provaříme a dochutíme pepřem a solí.

3

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo i smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept