Grilovaná kachní prsa na koriandru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 286 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná kachní prsa na koriandru
Celkový čas: | 286 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 270 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 49591 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
200 g | Cuketa |
2400 g | Kachní prsa |
100 g | Koriandr čerstvý |
200 g | Lilek |
150 ml | Limetková šťáva |
200 ml | Olej olivový extra panenský |
100 ml | Olej olivový jedlý |
2000 g | Paprika červená |
100 g | Sůl |
Demi-glace Ambiente [47029] | |
---|---|
2,5 ks | Bobkový list |
25 g | Celer bulvový |
75 g | Cibule |
150 g | Karotka |
20 g | Olej slunečnicový |
25 g | Petržel kořen |
150 g | Rajčata |
2,5 kg | Telecí kosti |
0,3 l | Víno červené |
1 l | Voda pitná |
2,5 l | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 184,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 10g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 274,9mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Koriandr čerstvý, Lilek, Limetková šťáva, Paprika červená, Sůl, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Karotka, Olej slunečnicový, Petržel kořen, Rajčata, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Olej olivový extra panenský, Olej olivový jedlý, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Telecí kosti nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná kachní prsa na koriandru postup přípravy receptu:
1 | Očištěná čerstvá kachní prsa na kůži nařízneme, obalíme v nasekaném čerstvém korianru a v míse je přellijeme 100 ml olivového oleje, promíchaného s limetkovou šťávou. Maso necháme v chladničce 4 hodiny marinovat. |
2 | Červenou papriku zbavíme stopek a jader a nakrájíme ji na 3 cm proužky. Oloupanou červenou cibuli nahrubo nasekáme, malé cukety a lilek nakrájíme na tenká kolečka. Zeleninu osolíme, dáme opéci na olivovém oleji dozlatova a uložíme v teple. |
3 | Marinovaná kachní prsa položíme kůží na rozpálenou pánev a maso necháme zatáhnout. Snížíme plamen a pomalu pečeme, podle velikosti 6-8 minut, z každé strany tak, aby prsa byla uvnitř růžová a šťavnatá. |
4 | Na talíře rozdělíme opečenou zeleninu, na ni položíme rozříznuté kachní prso, které posypeme hrubou mořskou solí. |
5 | Servírujeme přelité demi-glace Ambiente a pokapané nahřátým extra panenským olivovým olejem. |
6 |
|
7 | Demi-glace Ambiente [47029]: |
8 | Telecí kosti nasekáme na kostky a vložíme do velkého litinového kastrolu s rozpáleným olejem a opečeme dozlatova. Ke kostem přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na kostičky a dále opékáme dotmava. Přidáme oloupanou nakrájenou cibuli a dopékáme při teplotě 200 °C. Během pečení musíme dávat pozor, aby se obsah pekáče nespálil a nezhořkl. Když jsou kosti dostatečně tmavé, přidáme rajčata San Marzano a necháme chvíli zkaramelizovat. |
9 | Kastrol s opečenými kostmi a zeleninou vyndáme na plotnu, zalijeme červeným vínem Bordeaux Médoc a necháme víno vyvařit. Potom vše zalijeme ledovou vodou a ledovým telecím vývarem. Takto zchlazené kosti znovu pomalu přivedeme k varu. Jakmile vše začne vřít, přilijeme trochu studené vody a dále necháme pomalu na velmi mírném plameni „táhnout“ nejméně 6 hodin. Po celou dobu z povrchu vývaru sbíráme tuk a pěnu. Po 6 hodinách vývar přes plátno scedíme do čistého hrnce a necháme redukovat na požadovanou hustotu. |
10 | Správný demi-glace má být tmavý, čirý a po vychladnutí má ztuhnout jako rosol. |