Jednoduchý recept

Krupicový nákyp s jablky a borůvkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 49701

Ingredience

40 g Cukr krupice
60 g Cukr moučkový
0,5 kg Jablka
0,5 l Kompot borůvkový
100 g Krupička dětská
0,5 l Mléko polotučné
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Tuk
2 ks Vejce slepičí
3,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 438kJ
26% Sacharidy 95 g
26% Tuky 19 g
3% Sodík 57 mg
20% Bílkoviny 11 g

Krupicový nákyp s jablky a borůvkami postup přípravy receptu:

1

Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.

2

V hrnci přivedeme k varu mléko a vmícháme do něj krupičku a uvaříme kaši. Do ní vmícháme máslo a necháme ji vychladnout. Do vychladlé krupicové kaše přimícháme žloutky, moučkový cukr a sníh z bílků.

3

Jablka oloupeme, rozkrojíme na polovinu a zbavíme jádřinců. Vodu s krupicovým cukrem přivedeme k varu, půlky jablek v ní krátce podusíme pod pokličkou, pak je vyjmeme a necháme je vychladnout.

4

Vychladlá jablka naplníme okapanými borůvkami, rozložíme je do tukem vymazané zapékací formy a přelijeme krupicovým těstem.

5

Nákyp zapékáme v středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut. Po zapečení ho rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme borůvkovou šťávou z kompotu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept